دانشنامه مهاجرت

    مهاجرت

  • اخذ تابعیت از طریق اردواج در ژاپن








  • این مقاله در جهت اطلاع شما عزیزان همیشه همراه وبسایت موسسه حقوقی ملک پور نوشته وتقدیم شما سروران گرامی میگردد .به طور کلی اطلاعاتی در رابطه با ازدواج درکشور ژاپن و ازدواج با تبعه ژاپنی و اخذ تابعیت ژاپنی از طریق ازدواج به شما دوستان ارئه می گردد.

    آیا شما دوستان به مهاجرت و اخذ اقامت در کشور ژاپن فکر کرده اید؟

    آیا اطلاعاتی درباره اخذ تابعیت از طریق ازدواج در ژاپن  دارید؟

    با قوانین ازدواج و شرایط  آن در کشور ژاپن آشنایی دارید؟

    سن قانونی برا ی ازدواج اتباع ژاپنی ، چه سنی باید باشد؟

    موانع ازدواج در قوانین مدنی ژاپن چه مواردی است؟

    آیا میدانید ازدواج همجنسگرایان در کشور ژاپن غیر قانونی است؟

    در صورت هر گونه شبهه و سوالات بیشتر در مورد اخذ اقامت کشور ژاپن از طریق ازدواج و سپس اخذ تابعیت ژاپنی ،می توانید با مشاوران و وکلای برجسته امر حقوق بین الملل در موسسه حقوقی ملک پور تماس حاصل فرمایید.

    مقدمه :برای مهاجرت به کشور ژاپن چندین راه وجود دارد که ازدواج با اتباع ژاپنی نیز یکی از این را هها است.

    کشور ژاپن با اینکه کشوری مدرن و پیشرفته است ولی پایبندی زیادی به آداب و رسوم سنتی خود دارد که موقوله ازدواج نیزاز این امر مستثنی نیست .

    به همین دلیل ازدواج در میان مردمان ژاپنی از اهمیت خاصی برخوردار است.ماده 731 تا 737 قوانین مدنی ژاپن از باب چهارم به شرایط ازدواج در ژاپن اشاره کرده است که دررابطه با  منع ازدواج کودکان و تعدد زوجات و ازدواج بین وابستگان و غیره طراحی شده است.

    الزامات قانونی برای ازدواج در هر کشور متفاوت است و همان طور که پیداست ازدواج با تبعه هر کشوری اکثرا به اخذ تابعیت آن کشور منتهی می شود .ازدواج با اتباع ژاپنی در صورت رعایت قوانین این کشور نیز به اقامت و بعد تابعیت ژاپنی منتهی می شود.

    اتباع ژاپنی برای ثبت ازدواج باید به سالن شهرداری ژاپن مراجعه کرده و گواهی ثبت ازدواج را از دفتر شهرداری دریافت کنند.

    در دفتر شهرداری باید آدرس فعلی یا محل اقامت همسر ژاپنی درج شود .هر یک از همسران نیز می توانند برای درخواست ثبت ازدواج خود به دفتر شهرداری گزارش دهند.


    مدارک مورد نیاز برای ثبت ازدواج در ژاپن :

        ثبت گواهی ازدواج:در حین ثبت گواهی ازدواج باید زوجین هر دو حضور داشته باشندو هر دو باید گواهی ازدواج را امضاء کرده و حضور دو شاهد عاقل و بالغ ضروری است.
        اگر گزارش رسمی از آدرس دائمی زوجین وجود نداشته باشد باید یک کپی از ملیت رسمی ژاپنی هر یک از زوجین ارائه دهید.
        گواهی صلاحیت ازدواج (که برای اتباع خارجی باید به زبان ژاپنی ترجمه شود).
        کارت ثبت نام تبعه خارجی.
        امضاءشخصی شوهر یا زن ژاپنی (به استثنای همسر خارجی )

    موانع ازدواج در قوانین مدنی ژاپن:

        برای ازدواج اتباع ژاپنی مردان قبل از رسیدن به سن 18 سالگی و زنان قبل از 16 سالگی نمی توانند ازدواج کنند.(ماده 731 قوانین مدنی ژاپن از باب چهارم)
        دو همسری در ژاپن ممنوع است.اتباع خارجی اگر قصد ازدواج با زن ژاپنی را دارند نباید همسر داشته باشند.(ماده 732 از قانون مدنی)
        زنان تبعه ژاپنی که قبلا ازدواج کرده وطلاق گرفته اند وباز هم قصد ازدواج دارند باید 6 ماه از تاریخ ثبت طلاق آنها گذشته باشد و تمام افراد مستلزم رعایت این این قانون هستند.(ماده 733 قانون مدنی).
        همجنسگرایان در ژاپن نمی توانند ازدواج کنند طبق قوانین مدنی ژاپن یک مرد تنها می تواند با یک زن ازدواج کند.(ماده735 قانون مدنی)
        هیچ مردی یا زنی حق ازدواج با عمه –عمو-دایی-خاله – برادر زاده –خواهر زاده –مادر خوانده یا پدر خوانده خود را ندارد.

    مدارک مورد نیاز درخواست ازدواج اتباع ژاپنی با اتباع خارجی برای اداره مهاجرت ژاپن:

        گواهی سکونت همسر ژاپنی در کشور ژاپن .
        پاسپورت (یا یک کپی از ثبت نام خانوادگی همسر ژاپنی)
        ارائه اسناد اشتغال همسر ژاپنی .
        ارائه اسناد پرداخت مالیات توسط همسر ژاپنی .
        اگر همسر غیر ژاپنی که در ژاپن کار می کند وقصد ازدواج با اتباع خارجی دارد باید گواهی پرداخت مالیات بر درآمد را داشته باشد.
        روند انجام این پروسه در دفتر مهاجرت ژاپن 2 تا 3 هفته طول می کشدو هزینه های ویزای ازدواج 400 ین می باشد.

    در صورت ازدواج باتبعه ژاپنی شخص حق تغییر ویزای کاری یا ویزای تحصیل خودرا به ویزای ازدواج دارد.با این حال هیچ محدودیتی در رابطه با کار و تحصیل شخص در ژاپن وجود ندارد.

    برای اخذ اقامت دائم ژاپن شخص باید بدون وقفه 5 سال در ژاپن اقامت داشته باشد و و در صورت پرداخت تعهدهای مالی مانند پرداخت مالیات ها حق بیمه و جریمه های نقدی و غیره می تواند درخواست اقامت دائم کند البته باید در طول اقامت خود در ژاپن هیچ سابقه کیفری نداشته باشد و نشان دهد  تمکن مالی دارد که می تواند از پس هزینه زندگی در ژاپن بر آید.برای اشخاصی که با تبعه ژاپنی ازدواج کرده اند  باید بعد از گذشت 3 سال از زندگی مشترک آنها، درخواست تابعیت ژاپنی کند.

    تعمید نام خانوادگی مرد تبعه ژاپنی به همسر خارجی :

    اگر با درخواست ازدواج مرد ژاپنی و زن خارجی ارسال شده باشد نام خانوادگی مرد به صورت اتوماتیک به زن خارجی تعمید نمی شود.

    در صورتی که 6 ماه پس از ازدواج زوج درخواست خود را به دفتر شهرداری ژاپن ارسال کرد زوجه می تواند نام خانوادگی همسر ژاپنی خود را داشته باشد و فرزندان نیز می توانند نام خانوادگی پدر ژاپنی خود را بدون مشکل اخذ کنند.

    در صورتی که زن خارجی بخواهد نام خانودگی خود را به نام خانوادگی همسر ژاپنی خود تغییر دهد زن بایدشرایط زیر را رعایت کند:

    -برای تغییر نام خود به سفارت یا کنسولگری کشور متبوع خود اطلاع رسانی کند.

    – برای تغییر نام خانوادگی زن باید تمام اطلاعات جدید پاسپورت خود را به پاسپورت قدیمی انتقال دهد.

    – برای دریافت پاسپورت جدید و تغییرنام خانوادگی  زن باید کارت ثبت خارجی  خود را به سالن شهرداری ژاپن دفتر محلی ارئه دهد.

    در آخر امیدوارم که با خواندن این مقاله جواب تمام سوالات خود را در رابطه با اخذ تابعیت از طریق ازدواج در کشور ژاپن ، گرفته باشید و در صورت هرگونه راهنمایی می توانید به صورت رایگان با  مشاورین تلفنی موسسه حقوقی ملک پور تماس حاصل قرمایید .موسسه حقوقی ملک پور با مشاوران و وکلای مجرب خود در زمینه مهاجرت و حقوق بین الملل آماده ارائه خدمات به شما سروران گرامی هستند.

     

    منابع:

    http://www.seiyaku.com/seiyaku/en/discussion/law.html

    http://www.nic-nagoya.or.jp/en/e/archives/5022