دانشنامه مهاجرت

    مهاجرت

  • تحصیل در آلمان



  • آیا می خواهید اطلاعات مفیدی را در مورد تحصیل در آلمان داشته باشید؟ آیا می خواهید در مورد هزینه های تحصیل در آلمان بدانید؟ آیا به دنبال اخذ ویزای تحصیل در آلمان هستید؟ آیا از چگونگی شرایط دانشگاه های آلمان و تحصیل در آلمان بی اطلاع هستید؟ ممکن است که سوالات بسیاری در مورد تحصیل در آلمان در ذهن خود داشته باشید. در این مقاله سعی داریم سوالات مهم  شما را در مورد تحصیل در آلمان پاسخگو باشیم.

    تحصیل در کشور آلمان به دلیل داشتن دانشگاه های دولتی رایگان هر ساله متقاضیان بسیاری را به خود جذب می کند برای این امر متقاضیان می توانند از طریق موسسه حقوقی ملک پور اقدام نمایند و پروسه انجام این امور را به طور کامل زیر نظر مشاورین و وکلای برتر موسسه حقوقی ملک پور به انجام برسانند.

    در کشور آلمان حدود 300 دانشگاه وجود دارد. کشور آلمان که به بهشت مهندسان معروف است هر ساله دانشجویان زیادی را در این رشته و رشته های مختلف پذیرا بوده است.

     

    در این کشور دانشگاه ها به چندین دسته تقسیم می شوند:

        موسسه آموزش عالی فنی – فعالیت علمی
        دانشگاه های علوم نظری
        دانشکده یا آکادمی علوم و هنر
        دانشکده تربیت بدنی

    در دانشگاه های آلمان مقاطع تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس و دکترا ارائه میگردد.

    برای پذیرش در مقطع لیسانس متقاضی می بایست مدرک قبولی در دانشگاه سراسری را ارائه دارد تا شرایط لازم برای ورود به این مقطع را داشته باشد.  مدرک زبان برای این مقطع مورد نیاز است و شخص متقاضی می تواند با نمره آیلتس 6.5 و یا مدرک زبان آلمانی حداقل B1  برای این مقطع اقدام نماید. توجه داشته باشید که در تمامی موارد این سطح از زبان آلمانی به صورت مشروط قابل قبول است و شخص باید پس از ورود به آلمان دوره زبان آلمانی را گزرانده و پس از اینکه سطح زبان شخص به B22 برسد میتواند وارد کلاس های آکادمیک دانشگاه شود.برای مقطع فوق لیسانس شخص متقاضی می تواند با مدرک لیسانس برای رشته های مختلفی که دانشگاه ها ارائه می دارد اقدام نماید. برای مقطع دکترا شخص حتما می بایست استاد راهنماSupervisor)  (انتخاب کرده و طی مکاتباتی که با استاد راهنما برقرار می کند استاد را متقاعد سازد که برای این مقطع واجد شرایط است تا اینکه استا مربوطه برای ساپورت و پذیرش شخص در این مقطع موافقت نماید.

    در این کشور حدود 83 دانشگاه وجود دارند که در مقطع فوق لیسانس و در برخی از رشته ها در مقطع لیسانس به زبان انگلیسی در رشته های مختلف تدریس می نمایند.  برای ورود به این دانشگاه ها باید نمره آیلتس 6.5 ارائه گردد. برای ورود به دانشگاه های آلمانی زبان نیز شخص می بایست حداقل مدرکB1 را ارائه کرده که در این مورد توجه داشته باشید که شخص متقاضی باید یک دوره زبان آلمانی قبل از ورود به دوره آکادمیک در دانشگاه گذرانده  و پس از رسیدن به سطح زبان B22  آلمانی شخص می تواند وارد کلاس های آموزشی دانشگاه گردد.

    دانشگاه های کشور آلمان عموما در دو ترم زمستانی و تابستانی ارائه می گردد. شروع ترم زمستانی از ماه سبتامبر/ اکتبر می باشد و شخص متقاضی باید تا 15 جولای مدارک خود را به دانشگاه مربوطه ارائه دارد و ترم تابستانی از ماه مارس/ آوریل آغاز میشود و شخص باید تا 15 ژانویه مدارک خود را ارائه کند. این بدان معناست که مراکز مربوطه تا این تاریخ باید مدارک را از شخص متقاضی دریافت کرده باشند.
    هزینه زندگی در کشور آلمان:

    هزینه زندگی در کشور آلمان در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی بسیار معقول می باشد. قیمت مواد غذایی، مسکن ، لباس و رویدادهای فرهنگی در حدود 800 یورو در سال برآورد گردیده است که بخش بیشتر آن صرف هزینه اجاره مسکن میگردد.دانشجویان در این کشور ماهیانه می توانند با 800 یورو در ماه زندگی کنند که بسته به شهری که در آن زندگی می کنند می تواند متفاوت باشد. برای مثال زندگی در شهر مونیخ به طور طبیعی بالاتر از شهر لایپزینگ خواهد بود.

     

    هزینه دانشگاه در هر ترم:

    همه دانشجویان در دانشگاه های آلمان  ملزم به پرداخت هزینه ای به نام مشارکت در ترم می باشند.که این هزینه حدودا 250 یورو در هر ترم می باشد.البته بسته به دانشگاه و نوع خدمات ارائه شده می تواند متفاوت باشد.یک بخش از این هزینه سرویس های اجتماعی را پوشش می دهد و این کمکی به امور مالی دانشگاه می باشد. به عنوان مثال سالن های غذاخوری دانشجویی، سالن های اقامت دانشجویی، امکانات ورزشی و خدمات اداری، این مشارکت ها ی اجتماعی می تواند تا 100 یورو هزینه شده باشد.

    در جدول زیر می توانید میانگین مخارج ماهانه یک دانشجو در کشور آلمان را بررسی نمایید:

     

     
    اجاره منزل و آب و برق 298 یورو
    مواد غذایی و نوشیدنی 1656 یورو
    پوشاک 52 یورو
    وسایل آموزشی 30 یورو
    خودرو و حمل و نقل عمومی 82 یورو
    بیمه درمانی و هزینه های پزشکی 66 یورو
    تلفن، اینترنت، تلویزیون 33 یورو
    تفریح، سرگرمی،فرهنگ و ورزش 68 یورو
    جمع 794 یورو

     
    کار در کشور آلمان در زمان تحصیل

    کار پاره وقت:

    موقعیت های بسیاری برای کسب درآمد در زمان تحصیل در کشور آلمان وجود دارد. دانشجویان می توانند از طریق آگهی های کار بر روی schwarzes  در محوطه دانشگاه و یا در وب سایت دانشگاه کار مورد نظر را بیابند. دانستن زبان آلمانی به طور قطع شانس دانشجویان را برای یافتن کار پاره وقت بالاتر می برد. مقدار حقوق در یافتی دانشجویان در انجام کارهای پاره وقت در کشور آلمان به عواملی چون دانش قبلی، منطقه و شاخه کاری فرد بستگی دارد.مسلما کار در شهرهای بزرگتر همچون کلن، مونیخ و هامبورگ با درآمد بالاتری همراه خواهد بود و در همین شهرهای بزرگ هزینه اجاره مسکن هم بالاتر می باشد. میزان حقوق در هر ساعت بین 6 الی 10 یورو برای کارهایی همچون کار در دفتر و یا به عنوان یک پروموتر متغیر می باشد و با این مقدار درآمد، دانشجو قادر به پرداخت هزینه های زندگی خود خواهد بود.

    اگر شما یک دانشجوی غیر اروپایی باشید و یک دانشجوی خارجی در آلمان باشید، مدت زمانی که می توانید به صورت قانونی در این کشور کار کنید 120 روز کامل در  سال و یا 240 نیم روز در سال می باشد.اگر شغل شما به عنوان یک دستیار دانش آموز و یا دستیار تحقیقاتی در دانشگاه باشد می توانید بیشتر از 120 روز نیز کار کنید اما باید حتما این موضوع را به اداره اتباع خارجه اعلام دارید. قوانین اشتغال مربوط به دانشجویان بین المللی بسیار دقیق هستند و اگر دانشجو آن را نقض نماید از کشور اخراج خواهد شد.

     
    ویزای دانشجویی آلمان:

    به عنوان یک دانشجو ی بین المللی شما میبایست برای ورود به کشور آلمان ویزای دانشجویی اخذ نمایید.

    پروسه اخذ این ویزا چند ماهی به طول می انجامد و شما باید توجه داشته باشید که در موقع مناسب برای اخذ آن اقدام نمایید. یکی از شروط اصلی اخذ ویزای دانشجویی داشتن پذیرش از یک دانشگاه معتبر در کشور آلمان می باشد.

    مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای دانشجویی به شرح زیر میباشد:

        گواهی سلامت تایید پوشش بیمه
        اثبات منابع مالی
        گواهینامه های تحصیلات آکادمیک فرد
        گواهی مهارت در زبان آلمانی و یا اثبات اینکه برای شرکت در یک دوره زبان المانی قصد ورود به آلمان را دارید
        برای دریافت ویزای دانشجویی شخص باید صلاحیت ورود خود به دانشگاه آلمانی را ثابت نماید.
        مدرک پذیرش شخص در یکی از دانشگاه های آلمان

    اثبات تمکن مالی

    قبل از شروع به تحصیل خود در این کشور باید ثابت نمایید که منابع مالی کافی برای حمایت از خود در این کشور را دارید. برای اخذ ویزا شما به مدرک اثبات تمکن مالی مورد نیاز می باشد و شخص باید حدودا 8700 یورو برای امرار معاش یک سال خود در این کشور و بعلاوه خرج تحصیل خود در این کشور را به همراه داشته باشد.

    بسته به شرایط مورد قبول از سوی سفارت آلمان در کشور شما از طرق زیر می توان این تمکن مالی را اثبات نمود:

        اسناد و مدارک پدر و مادر شما در باب دارایی ها و حساب بانکی آنها
        شخصی که در آلمان اقامت دائم دارد و می تواند هزینه های شخص غیر آلمانی را پوشش دهد.
        یک حساب بانکی بلوکه شده به حساب سپرده شخص
        ارائه یک ضمانت بانکی
        ارائه مدرکی دال بر پرداخت هزینه تحصیلی که دانشگاه و موسسه شناخته شده در آلمان هزینه های شخص را به عهده می گیرد(بورس تحصیلی)

     

    موسسه حقوقی ملک پور با سال ها سابقه درخشان در زمینه مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان آماده ارائه مشاوره و پاسخگویی به سوالات شما می باشد. موسسه حقوقی ملک پور تمامی راهنمایی های لازم برای اخذ پذیرش و ویزای دانشجویی برای تحصیل در آلمان و دیگر کشور ها را در اختیار شما متقاضیان گرامی قرار خواهد داد. مشاوره با وکلا ی زبده ومجرب موسسه حقوقی ملک پور در باب تحصیل در آلمان از طریق مشاوره تلفنی رایگان و مشاوره حضوری میسر می باشد. شما برای برقراری این ارتباط می توانید از طریق اطلاعات زیر اقدام نمایید.