دانشنامه مهاجرت

    مهاجرت

  • مهاجرت تحصیلی به چین

  • منبع:malekpour.ir


    افراد بسیاری به قصد تحصیل به کشورهای مختلف اقدام به مهاجرت تحصیلی می نمایند .یکی از کشورهایی که هدف دانشجویان بین المللی برای مهاجرت تحصیلی می باشد کشور چین است .برای مهاجرت تحصیلی به چین باید مراحلی را طی نمود و مدارکی نیز فراهم گردد.اولین گام برای مهاجرت تحصیلی به چین اخذ ویزای تحصیلی این کشور می باشد .مراحلی که باید برای مهاجرت تحصیلی به چین طی نمود شامل 5 گام می شود که برای مهاجرت تحصیلی به چین فراهم نمودن مدارک مورد نیاز برای طی نمودن تمامی این مراحل مورد نیاز می باشد .علاوه بر این مهاجرت تحصیلی به کشور چین نیاز به پر کردن برخی فرم ها دارد که در ذیل به آنها نیز اشاره خواهد شد.این مقاله متعلق به موسسه حقوقی  ملک پور می باشد .

     

    چکیده :

    دانشجویان بین المللی برای مهاجرت تحصیلی به چین باید در ابتدا پذیرش را از یکی از دانشگاه های این کشور اخذ نمایند و در گام بعدی برای مهاجرت تحصیلی به چین باید ویزای تحصیلی این کشور را اخذ نمایند .همچنین برای مهاجرت تحصیلی به چین مراجعه به اداره امنیت عمومی و همچنین کسب گواهی سلامت از الزامات مهاجرت تحصیلی می باشد .موسسه حقوقی ملک پور مفتخر است که به افراد  بسیاری که به قصدمهاجرت تحصیلی به این موسه مراجعه می نمایند مشاوره داده و زمینه های مهاجرت تحصیلی آنها را فراهم می نماید .

     
    تحصیل در چین :

    تحصیل در چین سیستم تحصیلی است که به وسیله وزارت آموزش و پرورش اداره می شود و همه شهروندان باید حداقل 9 سال به مدرسه بروند که به 9 سال تحصیل اجباری معروف است و دولت هزینه آن را پرداخت می کند .که شامل 6 سال تحصیل در دوره ابتدایی می شود که از شش یا هفت سالگی آغاز می شود و همچنین شامل سه سال دوره متوسطه می شود که سن 12 تا 15 سالگی را در بر می گیرد .بعد از دوره متوسطه سه سال دوره دبیرستان است که دوره متوسطه را تکمیل می کند .در اوایل سال 1985 دولت اجازه تاسیس نخستین مدرسه ملی را داد که میزان دانشجویان دوره لیسانس و افرادی را که مدرک دکتری داشتند را تا پنج برابر افزایش داد. چین همچنین دارای نرخ بالایی در زمینه دانش آموزان بین المللی است .

    و در سال 2013 چین معروف ترین کشور در آسیا در زمینه دانش آموزان بین المللی بود (1)و درجه سوم را در میان کشورها دارد .(2)چین در زمینه آموزش و پرورش قانونی مشتمل بر 84 ماده دارد که از تاریخ اول سپتامبر 1995 در این کشور لازم الاجرا گردید .
    آموزش زبان نگلیسی در چین :

    نخستین برخورد چینی ها با انگلیسی زبان ها در میان تجار انگلیسی و چینی اتفاق افتاد و نخستین مدرسه برای تحصیل زبان انگلیسی در ماکااو و در سال 1630 تاسیس گردید ولی تاکید بر یادگیری زبان انگلیسی بعد از سال 1979 ؛زمانی که انقلاب فرهنگی پایان یافت رخ داد .نرخ صحبت کنندگان به زبان انگلیسی در چین بالای 200 میلیون است و با 50 میلیون دانش آموز متوسطه که هم اکنون در حال یادگیری این زبان هستند رو به افزایش می باشد .

    1-Su,xia Ohuan (28 march 2017)china to overtake us on science in two years ,BBC world news.

    2-sheehy ,Kelsey (October 8 ,2013).explor the words top kniver cities .u:s news and word report :(Asia is among the fastest growing destination for international students ,and the agency reports china continues to be the most popular destination in the region ,though ,ranking third among countries that has the most international student.

    3-Qu ,Bo (December 2007 )changing English studies in culture and Education ,Routledge ,issn.1358-68

    ویزای کشور چین به 4 دسته تقسیم می‌شود: ویزای دیپلماتیک، ویزای حسن نیت، ویزای خدماتی و ویزای عادی. این 4 دسته خود به زیر مجموعه‌هایی تقسیم می شوند که شرح آن در ذیل آمده است.

    دسته‌بندی ویزا های کشور چین :

    C – ویزایی که به خدمه خارجی وسایل حمل و نقل بین المللی از جمله هواپیما، قطار، کشتی یا هر وسیله نقلیه موتوری دیگری داده می‌شود. این ویزا به اعضای خانواده افراد ذکر شده نیز تعلق می‌گیرد.

    D – این ویزا مختص افرادی است که قصد صادرات مادام العمر به کشور چین را دارند.

    F – این ویزا به افرادی که قصد مبادله، تحصیل و یا سایر فعالیت‌ها را دارند تعلق می‌گیرد.

    G – مخصوی افرادی است که قصد صادرات به کشور چین را دارند.

    J1 – این ویزا مخصوص روزنامه نگاران و سازمان‌های خبری خارجی است که در کشور چین اقامت دارند. طول مدت اعتبار این ویزا حدود 180 روز است.

    J2 – این ویزا به روزنامه نگاران خارجی تعلق می‌گیرد که قصد سفر به کشور چین به صورت کوتاه مدت را دارند. مدت اعتبار این ویزا کمتر از 180 روز است.

    L – این ویزا توریستی است و به گردشگران تعلق می‌گیرد.

    M – ویزای مخصوص تجار و بازرگانان که قصد سفر به منظور فعالیت‌های تجاری دارند.

    Q1 – ویزای مخصوص افراد خانواده‌های مقیم کشور چین که به قصد بازدید و یا نگهداری از اعضای خانواده به کشور چین سفر می‌کنند. اعتبار این ویزا بیش از 180 روز است. زن و شوهر، پدر و مادر، پسران، دختران، پدر بزرگ و مادر بزرگ و پدر و مادر خوانده‌ها همگی مشمول این ویزا می‌شوند.

    Q2  –   این ویزا به افرادی که قصد دارند از اقوام خود که ساکن کشور چین هستند بازدید کنند، تعلق می‌گیرد. مدت اعتبار این ویزا نیز بیش از 180 روز است.

    R – ویزای مخصوص استعدادهای درخشان و نوابغی که به مهارت و توانایی آن ها در کشور چین نیاز است.

    S1 –   ویزای مخصوص بازدید از افراد غیر چینی که در کشور چین مشغول کار یا تحصیل هستند. این ویزا به همسران، فرزندان زیر 18 سال، پدر و مادر خوانده ها تعلق می‌گیرد. مدت اعتبار این ویزا بیش از 180 روز است.

    S2 – ویزای مخصوص اعضای خانواده افراد غیر چینی که در کشور چین مشغول کار یا تحصیل هستند. اعتبار این ویزا بیشتر از 180 روز است.

    X1 – ویزای مخصوص افرادی که قصد تحصیل در کشور چین برای مدت بیشتر از 180 روز دارند.

    X2 – ویزای مخصوص افرادی که قصد تحصیل درکشورچین برای مدت کمتراز 180 روزدارند.

    Z – ویزای مخصوص کار در کشور چین.

     

     
    ویزای تحصیلی چین :

    افراد خارجی که قصد مهاجرت تحصیلی در کشور چین را دارند باید ویزای تحصیلی این کشور را اخذ نمایند و مراحل خاصی را طی نمایند و به مراجع قانونی  خاصی مراجعه نمایند .در این سعی گردیده است تا نمایی کلی از شرایط و مراحلی که افراد خارجی واجد صلاحیت باید آن را طی نمایند بیان گردد .

    چه کسانی صلاحیت درخواست برای این نوع ویزا را دارند ؟

    افرادخارجی که قصد ادامه تحصیل در کشور چین برای دوره های زبان بالای 6 ماه ،کارشناسی و کارشناسی ارشدو دکتری را دارند می توانند برای دریافت ویزای تحصیلی چین یا ویزای X  درخواست دهند .دانشجویانی که قصد اقامت برای مدت کم تر از 6 ماه در کشور چین را دارند نیازی به اخذ ویزای دانشجویی کشور چین ندارند .این دسته ازافرارد باید برای اخذ ویزای F  اقدام نمایند (F visa) .برای دریافت ویزای دانشجویی کشور چین متقاضی باید ابتدا از یکی از دانشگاه های چین پذیرش بگیرد و دو فرم زیر را تکمیل نماید .

     

    1-فرم اورجینال اصلی JW202 :

    اصل این فرم باید تسلیم گردید و کپی این فرم مورد قبول نمی باشد چرا که این فرم باید توسط دانشگاه امضاء و مهر شود و قسمت های مخصوص امور اداری در آن توسط دپارتمان و دانشگاه تکمیل گردد.

    2-اصل نامه پذیرش متقاضی در دانشگاه مورد نظر

    مدت اعتبار ویزای چین بین 6 ماه تا یک سال می باشد و قابل تمدید نیز است.

    بنابراین افراد خارجی متقاضی کسب ویزای تحصیلی کشور چین باید ابتدا پذیرش یکی از دانشگاه های چین را کسب نموده و در مرحله بعد برای ویزای تحصیلی این کشور که به ویزای X   معروف است درخواست دهند .به صورت کلی ویزاهای کشور چین به چهار گروه تقسیم می شوند که عبارت اند از :

    1-ویزای دیپلماتیک     2-ویزای حسن نیت      3-ویزای خدماتی           4-ویزای عادی

    آنچه در این مقاله مورد نظر است ویزای X1    و  F  می باشند که به شرح آنها پرداخته خواهد شد :

    1)ویزای تحصیلی نوع   1  X:

    -مخصوص افرادی است که قصد تحصیل در کشور چین برای مدت بیش از 180 روز را دارند .

    مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای تحصیلی X1:

    1-پاسپورت :

    اصل پاسپورت امضاء شده که دارای حداقل 6 ماه اعتبار باشد و کپی از ویزا

    2-فرم درخواست ویزا (form v.2013) و عکسی از آن :

    یک فرم ویزای تکمیل شده با یک قطعه عکس اخیرا گرفته شده بدون کلاه و با چهره ای کامل

    3-اثبات اقامت یا سکونت قانونی :

    متقاضی باید اصل و فتوکپی گواهی شده ویزای اقامت و سکونت و کار و تحصیل و سایر مدارکی که حاکی از اقامت قانونی متقاضی و توسط مقامات صالح در مکانی که متقاضی سکونت کند تایید شده باشد تسلیم گردد.

    4-فتوکپی از پاسپورت و یا ویزای چینی سابق متقاضی :

    5-فتوکپی و اصل فرم پذیرش دانشگاه چینی

    6-فتوکپی و اصل فرم VISA APPLICATION

    7- دو قطعه عکس 4در 3 پشت نویسی شده

    8-اصل و کپی از از تایید خارجه فرم درخواست روادید دانشجویی

    9-پرداخت هزینه صدور ویزا :

    114 دلار برای ویزای X و 73 دلار برای ویزای F

    نکته :مدت زمان صدور 3 تا 7 روز کاری طول می کشد .

    برای درخواست ویزای تحصیلی و اقامت در کشور چین بعد از اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر باید مراحلی باید طی نمود که به شرح ان پرداخته خواهد شد :

     

     

    مرحله اول –درخواست ویزای تحصیلی :

    -افراد برای اخذ ویزای تحصیلی و ورود به کشور چین باید فرم درخواست خود را دفتر کنسولی سفارتخانه چین و یا کنسولگری شخصا مراجعه نماید .

    -و یا اینکه آن شخص می تواند این مورد را به شخص دیگری واگذار نماید همانند یک آژانس مسافربری و یا یک سازمان تا به نمایندگی از متقاضی اقدام نماید و نیازی به اعطای وکالت نیز نمی باشد .

    -mailed application  نیز پذیرفته نمی باشد و رد خواهد شد .

     

    مرحله دوم -اجازه اقامت موقت :

    افرادی که قصد تحصیل در چین و اقامت برای مدت بیش از 6 ماه را دارند باید ظرف 30 روز از تاریخ رسیدن به چین در خواست اقامت موقت نمایند .

    مرحله سوم –ثبت نام در اداره پلیس :

    هر فرد خارجی که به چین می رسد باید ظرف 24 ساعت از تاریخ رسیدن به کشور چین در اداره پلیس عمومی ثبت نام نماید.و در صورت بروز هرگونه تغییری باید این موضوع را به مرجع مربوطه اعلام نماید .در صورتی که فرد خارجی در هتل اقامت می نماید می تواند از طریق هتل به این مهم بپردازد .برای انجام این مورد باید مدارک زیر نیز فراهم گردد:

    1-پاسپورت و یا ویزای معتبر

    2-کپی از هریک از اطلاعات پاسپورت و ویزا

    3-قرارداد اجاره

    4-کپی از شناسنامه صاحب خانه

    مرحله چهارم –آزمون سلامت :

    باید یک تست سلامت که شامل EKG   و تست  X-ray و تست خون می باشد انجام گردد .باید مدارکی نیز فراهم گرددکه عبارتند از :

    1-پاسپورت و یا ویزای معتبر

    2-قطعه عکسی 2در 2

    3-پرداخت پول نقد 100 RMB

    مرحله پنجم –مراجعه به اداره امنیت عمومی (PSB):

    متقاضی باید قبل از رفتن به اداره امنیت عمومی اطمینان حاصل نماید که دانشگاه رسیدن و موقعیت متقاضی خارجی را به عنوان یک دانشجو ثبت کرده باشد .مدارک مورد نیاز هم از این قرار می باشند :

    1-پاسپورت و یا ویزای معتبر

    2-عکس 2در 2

    3-فرم ثبت نام اقامت وقت

    4-نتایج آزمایش سلامت

    5-ارائه فرم JW201  ;JW202

    6-نامه ای مبنی بر پذیرش دانشگاه

    7-معرفی نامه ای از دانشگاه

    8-پرداخت مبلغ 800 RMB

    نکته :دانشجویان پس از ورود به چین ملزم به خرید بیمه نامه از (کشور متبوع و یا کشور چین )می باشند .

    نکته :افراد متقاضی خارجی پس از اخذ ویزای اولیه 3 ماه فرصت دارند تا برای امدن به چین اقدام نمایند .

    نکته :ویزای دانشجویی چین ویزای Multiple  است ..یعنی N  بار می تواند به کشور وارد و یا خارج گردد .

    نکته :افراد متاهل میتوانند برای همسر و فرزندان خود نیز درخواست ویزا نمایتد .ویزای همراه در این حالت نیز تنها برای بستگان درجه یک صادر می شود .تا قبل از سال 92 به اعضای خانواده ویزای توریستی داده می شد و متقاضی می بایست هر سه ما ه ویزا را با 160 یوان تمدید می نمود .ولی از سال 92 برای  اعضای خانواده ویزایS1 صادر می گردد.که این نوع ویزا 6 ماه اعتبار دارد و محدودیت ورود و خروج نیز ندارد.

    http://www.china-embasy.org

     

    ویزای S1: به ویزایی گفته می شود که در مورد کسانی که به قصد دیدار و بازدید از خارجی هایی که در حال کار یا تحصیل در چین هستند و آنها زن و شوهر ،پدر و مادر ، پسران و دختران زیر 18 سال ،پدر و مادر در قانون و یا سایر اشخاصی که برای امور و موضوعات خصوصی به چین می روند صادر می شود .مدت اقامت در این نوع ویزا بیش از 180 روز است و نیاز به معاینه پزشکی است .

    ویزای S2: به ویزایی گفته می شود که برای اشخاصی که به قصد دیدار اعضای خانواده خود که خارجیانی هستند که در حال کار یا تحصیل در چین  هستند و یا بنا به دلایل خصوصی دیگر به چین رفته اند صادر می شود و مدت این نوع اقامت بیشتر از 180 روز نمی باشد و در این نوع اقامت نیازی به معانه پزشکی نیز نمی باشد .

    اعضای خانواده در این عبارت اشاره به زن و شوهر ، پدر و مادر، پسران و دختران ، همسران پسران و دخترا ، برادران و خواهران ، پدربزرگ و مادر بزرگ و نوادگان و پدر و مادر در قانون دارد .

    (http://www.visa in  china .com .\family visa.htm

    قانون ثبت نام دانشجویان خارجی در دانشگاه ها و کالج های کشور چین :

    بخش آخر :
    مراحل ورود و خروج و اقامت :

    ماده 42:دانشجویان بین المللی باید گذرنامه X و F  را برای ثبت نام تحصیل در موسسات آموزش عالی به همراه داشته باشد .برای افرادی که قصد تحصیل در چین برای بیش از 6 ماه را دارند می توانند درخواست ویزای X  را از سفارتخانه و یا کنسولگری چین در خارج از کشور به همراه فرم درخواست ویزا برای تحصیل در چین برای اتباع خارجی (JW202-JW201)و نامه پذیرش از موسسات مورد نظر و معاینه پزشکی و فیزیکی مراجعه نمایند.افرادی که قصد تحصیل برای کم تر از 6 ماه را دارند می توانند برای اخذ ویزای F  اقدام نمایند .

    ماده 44:اعضای خانواده دانشجوی خارجی نیز می توانند برای ویزای همراه L  به سفارت و یا کنسولگری به همراه نامه پذیرش مراجعه نمایند .مدت اقامت همراه از مدت اعتبار گواهی اقامت دانشجویان خارجی تجاوز نمی نماید .

    ماده 45: دانشجویان خارجی که برای تحصیل در چین برای مدت بیش از 6 ماه اقدام می نمایند باید به اداره بهداشت و قرنطینه محلی برای تایید معاینه فیزیکی مراجعه نمایند .

    ماده 46:دانشجویان بین المللی برای امدن به چین باید ظرف 30 روز از تاریخ ورود به چین برای اخذ گواهی اقامت به اداره امنیت عمومی مراجعه نماید .

    ماده 47:افراد خارجی که برای انجام مطالعات و تحصیل به شهر دیگری می روند ابتدا باید به بخش ورود و خروج اداره امنیت عمومی مراجعه نمایند و به محض رسیدن به شهر مقصد باید به بخش ورود و خروج اداره امنیت عمومی برای طی تشریفات حرکت و انتقال ظرف 10 روز مراجعه نماید .

     

     

    نتیجه :

    این مقاله متعلق به موسسه حقوقی ملک پور می باشد .با توجه به مباحث ارائه شده مهاجرت تحصیلی چین دارای طرفداران بسیاری می باشد ویکی از دلایل آن هزینه های کم تحصیلی در کشور می باشد .در این مقاله به تفصیل  به شرح مراحل و مدارکی که افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی در چین باید طی نماید پرداخته شده است و فرم های مربوطه نیز در ذیل قرار داده شده اند ..افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی در کشور چین را دارند می توانند به موسسه حقوقی ملک پور مراجعه نمایند .

     

     

     

    منابع :

    http://www.china-embasy.org

    (http://www.visa in  china .com .\family visa.ht