دانشنامه مهاجرت

    مهاجرت

  • کار در اسلوونی







  • اقامت اسلوونی از طریق ثبت شرکت یا خرید شرکت در اسلوونی امکان پذیر می باشد. در صورتی که اقامت را از این طریق دریافت کرده ایدشما دیگر نیازی به دریافت ویزای شنگن برای سفر به کشور اروپایی شنگن نخواهید داشت.در ابتدا اقامت متقاضی اصلی باید انجام شود و بعد از یکسال می توان برای همراه(همسر و فرزند) اقدام نمود.اما در صورتی که همسر متقاضی اصلی به عنوان یکی از شرکای شرکت معرفی گردد امکان اخذ اقامت برای هر دو نفر بصورت همزمان امکان پذیر می باشد.

    مدت زمان پروسه درخواست اخذ اقامت از راه ثبت شرکت ۴ تا ۶ ماه می باشد.

    در صورتیکه ۵ سال در اسلوونی اقامت قانونی داشته باشید می بتوانید برای اقامت دائم اسلوونی که همان اقامت دائم اروپایی شنگن می باشد، درخواست دهید. سپس می توانید برای اخذ اقامت دائم اسلوونی یا اقامت دائم اروپا برای اخذ پاسپورت اسلوونی یا همان شهروند اسلوونی-شهروند اروپایی اقدام نمائید.

    تمامی کلیات ثبت شرکت، اخذ اقامت، اخذ اقامت دائم، اخذ ویزای کار، ویزای شنگن در کشور اسلوونی از طریق اسلوونی تحت نظارت وکیل رسمی کشور اسلوونی انجام می گردد.

    اخذ اقامت اسلوونی دارای مزایای بسیاری می باشد چرا که اقامت اروپا–شنگن محسوب می شود.

    از مزایای اقامتی اسلوونی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

        آزادانه و بدون نیاز به ویزا به کشورهای عضو اتحادیه اروپا-عضو پیمان شنگن سفر کنید
        اگر از روش های دیگر به جز خرید ملک اقدام کرده اید هیچ اجباری در خرید ملک نخواهید داشت
        نیازی به دانستن زبان و یا مدرک زبان ندارید
        محدودیت های سنی برای کسب اقامت وجود ندارد
        می توانید به راحتی در بانک های اروپای حساب باز کنید
        زندگی در کشوری امن با ارتباطات اقتصادی و سیاسی
        دریافت پاسپورت دوم در عرض چند سال

    چه مدارکی برای دریافت ویزا ایزامی میباشد:

    برای درخواست ویزا، شما می بایست مدارک ذیل را برای مراجعه به سفارت و یا کنسولگری اسلوونی همراه خود داشته باشید:

        پاسپورت معتبر یا یک کپی از مدرک شناسایی و تمامی صفحات آن
        یک قطعه عکس رنگی در سایز ۴۵*۳۵mm عکس می بایست واضح و یا کیفیت باشد.
        هزینه ویزا
        هر مدارک مکملی که خواسته شده

    مدارک مکمل بسته به نوع ویزا و هدف دیدار شخص از جمهوری اسلوونی، متفاوت می باشد.

    مدارک مکمل ذیل برای ویزای کار:

        دعوت نامه از شرکت اسلوونی که شما از آن دیدار خواهید کرد و جزئیات آدرس همراه با روز دیدارتان
        گواهی از طرف کارفرمای شما که اجازه سفر تجاری شما را ذکر کرده است.
        اگر بین دو شرکت ارتباطات تجاری قبلی نیز وجود داشته است مدارک اثبات چنین موضوعی نیز می بایست فراهم گردد.
        صورتحساب مالی تجاری در ۶ ماه گذشته
        تفاهم نامه و اساسنامه در نسخه گواهی اصلی(اتصال ثبتی با شرکت های سهامی) جواز تجاری(برای صدور اولین بار و تمدید در حال حاضر)، اسناد مشارکت و مالکیت
        با توجه به هزینه های متقاضی در طول اقامت در حوزه شنگن، یا کارفرما یا شرکت شراکتی می بایست هزینه ها را در نامه و یا دعوت نامه پوشش دهد.

    فرم درخواست امضا شده باید بهمراه مابقی مدارک اجباری که در بالا ذکر شده اند شخصا خود فرد به سفارت یا کنسولگری یا نماینده آن در کشور خود تحویل دهد.

    قانون اشتغال یا اشتغال زایی شخص خارجی

    اولین مجوز تکی/شخصی که لازم است قبل از ورود به جمهوری اسلوونی دریافت شود، برای مدت زمان اشتغال یا قرارداد کاری صادر می گردد و بیشتر از یکسال نمی باشد اما می توان آن را تمدید کرددر صورتی که کارفرمایش درخواست تمدید دهد. این مجوز تحت شرایطی مشابه شرایط صدور درخواست قبلی، صادر می گردد.

    خارجی با مجوز شخصی معتبر ممکن است در زمان اعتبارش، موقعیت کاری با همان کارفرما را به موقعیتی همزمان با دو یا چند کارفرما یا قرارداد کاری جدید تغییر دهد. این تغییر نیازمند تاییدیه از واحد اداری در جاییکه شخص اقامت دارد، می باشد.

    این تغییرات زمانیکه شخص خارجی نامه تاییدیه را از واحد اداری درخواست، دریافت نمود قابل اجرا می باشد.

    اقامت شخصی و مجوز در فرم کارت مجوز اقامت ثبت می شود که در آن نیز بطور ویژه ای ذکر شده است که مجوز شخصی می باشد.

    مطابق با قانون اصلاح در زمینه اقامت و اشتغال اتباع خارجی در ۱ سپتامبر ۲۰۱۵، افراد خارجی که تمایل به اقامت،  استخدام، کار اجرایی،  اشتغال زای شخصی و یا برای کار به جمهوری اسلوونی منتقل شده و کار فصلی در جمهوری اسلوونی بیشتر از ۹۰ روز بمانند برایشان مجوز کار و اقامت تکی صادر خواهد شد.

    درخواست تکی برای موضوعاتی از جمله مجوز قرارداده شده است بدین معنا که دریافت مجوز کار در ابتدا الزامی می باشد.

    ممکن است درخواست برای مجوز تکی توسط شخص یا کارفرمایش ارائه شود. خارجی می بایست اولین درخواست مجوز را در نمایندگی دیپلماتیک یا کنسولگری جمهوری اسلوونی در خارج از کشور تشکیل دهد و همچنین ممکن است کارفرما یک درخواست به واحد اداری در جاییکه بیگانه اقامت خواهد داشت یا به واحداداری اداره ثبت احوال یا در جاییکه فعالیتهای تجاری انجام میشود، ارائه دهد.

    این درخواست نیز نیازمند مدارک مکمل می باشد که برای هر دو، هم اقامت و هم کار الزامی می باشد.

        پاسپورتی که حداقل سه ماه اعتبار دارد (پیشنهاد می شود تا ۶ ماه اعتبار داشته باشد که در زمان تمدید دچار مشکل نشود.)
        هزینه های امرار معاش
        بیمه درمانی
        همچنین مدارک لازم برای شغلی خاص مثال: مدرک گواهی قرارداد استخدام

     

    این درخواست می بایست توسط شما یا کارفرما یا نماینده یکی از طرفین به سفارت ارائه شود. ‏درخواست می بایست مطابق با اسناد و مدارک مکمل که تحقق شرایط را تایید می کند همراه باشد.‏ پس از دریافت در خواست شما، واحد اداری به عنوان یک قانون، تاییدیه اداره کاریابی اسلوونی را برای دریافت مجوز تکی ارسال خواهد کرد. شما یا کارفرمایتان ملزم نمی باشید برای اجازه کار قبل از ارسال درخواست اجازه اقامت اقدام نمایید.

    دریافت مجوز تکی برای کار و اقامت، شما را برای ورود،سکونت، و کاردر اسلوونی قادر می سازد.

    همین پروسه مشابه کارت آبی اتحادیه اروپا نیز می باشد.