دانشنامه مهاجرت

    مهاجرت

  • کار در کشور اوکراین

  • منبع:malekpour.ir


    ایا شما قصد مهاجرت به اکراین را دارید؟

    ایا شما با قوانین اکراین برای مهاجرت اشنایی دارید؟

    ایا میخواهید برای کار به اکراین مهاجرت کنید.؟

    وکلای موسسه ملک پور برای شما مقاله ای در مورد کشور اکراین نگارش کرده اند که برای شما در اینجا قرار داده ایم…….


    انجام کسب و کار در اکراین در سال ۲۰۱۶که به رتبه اقتصادی ۱۸۹رسیدو تا مرز.

    dtf پیشروی کرد و رنج حداقل در امد در سال در سرانه کشور به ۳۵۶۰یورو رسید.

    اوکراین از سال ۱۹۹۱از اتحادیه جماهیر شوروی مستقل گردید و دومین کشور بزرگ و پیوسته اروپایی قرار گرفت.

    از سال ۱۹۹۱اقتصاد بازار گرچه رشد اهسته ای داشت اما بیشترین رکورد از نظر اقتصاد در سال ۲۰۰۸دریافت کرد.

    اوکراین به صورت یک مصرف کننده مهم و تامین کننده در بازار جهانی میباشد.که استراتژیک ان با فدراسیون روسیه و بلاروس لهستان و مجارستان .

    اسلواکی و رومانی مشابه میباشد.

    در اکراین قانون کار بر پایه اساس اینکه کارگران به عنوان کارفرمایان مخالف( یعنی حمایت توسط دولت از کارگران) قرار میگیرد.

    قانون کار در جماهیر شوروی  سابق که در سال ۱۹۷۱به تصویب رسیده نشان میدهد که حمایت از کارگر نسبت به اتحادیه اروپا بیشتر میباشد.

    که قانون کار شامل دستمزد .

    ترکمحل کار .حق چانه زنی .فسخ کار و…میباشد.

    اوکراین یکی از اعضا سازمان مملل کار میباشد.

    کارفرمایان باید اگاه باشند که تعداد از کنفواسیونها سازمان  بین ملل کار برای مقرراتی که متناقص با قوانین کار داخل اکراین است جایگزین قوانین انجام میدهد.

    در ضمن کارفرماهای اکراینی باید اگاه باشند که به قوانین اساسی کار و مقررات صادر شده توسط کابینه وزیران اکراین و همچنین مقررات دولتی و محلی و ایالتی اشنا باشند.

    قرار داد کار:

    اکراین مانند کشورهای اروپایی دیگر دارای ۳نوع توافق کاری میباشد.

    ۱)بلند و نامحدود

    ۲)بلند و ثابت

    ۳)توافق نامه خاص پروژه

    در توافق کاری بلند نامحدود دارای مدت زمان و معمولا با توافق شفاهی اغاز میگردد و قرار داد کاری مربوط به موافقت خاص شغلی میباشد.

    که در این مدت زمان و ثابت بودن کار این را از توافق کاری دیگر متمایز میکند.

    شرایط قانونی در اکراین کارمند میتواند انصراف خود را اعلام کند.

    در این قرار دادها باید موقعیت .نام.تاریخ شروع کار که وظایف کارمندان میباشد بایستی  انجام شود.

    در قرار داد باید وظایف کارمند قید گردد.که توسط کارفرما و مدیر داخلی و کارفرما امضا گردد.

    کارفرما برای کارمندان موظف است یک دوره ۳ماهه کار اموزی بگیرند که اگر کارمند با شرایط کار و موقعیت سازگار نبود قرارداد انجام ندهد.

    شرایط و قوانین کار:

    ساعات کاری برای کارمندان در هفته بیش از ۴۰ساعت میباشد.

    ساعات کاری برای نیروهای ۱۶تا۱۸سال در هفته۳۶ساعت میباشد.

    کارمندان در اکراین میتوانند اضافه کاری در سال به مدت ۱۲۰ساعت انجام دهند.

    نرخ ساعات اضافه کاری در اکراین ۲برابر ساعات عادیست که کارفرما ملزم به پرداخت این مزایا میباشد.

    شرایط مرخصی کارمندان

     

    ۱)از ۲۴ تعطیلی رسمی اکراین کارمند اجازه کار در ۱۰ تا از تعطیلات را دارد

    ۲)زنان کارمند باردار تا ۷۰ روز قبل از تولد کودکشان اجازه مرخصی را دارند

    ۳)به درخواست کارمندان که دارای کودکان زیر ۳سال میباشند مرخصی داده میشود

    دولت اکراین موظف است که حقوق کارکنان خود را پرداخت نماید که این حقوق یا ۱ باردر ماه یا ۲بار در ماه پرداخت میگردد.

    اگرچه دولت اکراین اعلام کرده است که  مانع تبعیض علیه کارکنان است اما هنگامیکه یک کارمند زن بعد از تولد کودک بخواهد وارد کار شود،

    کارفرما اولویت را به نیروی مرد میسپارد.

    ختم توافق اشتغال تحت شرایط خاص

    توافق طرفین

    انقضای توافق کار که قطعی باشد

    کارکنانی که مشمول سربازی میشوند

    جابجایی و انتقال کارمند به مکان دیگر

    انصراف کارمند از کار یا امتناع از کار و شرایط کاری

    کارکنانی که وارد زندان میشوند

    نکته ای که در این خصوص وجود دارد اینست که فسخ توافق کار کارفرما بایستی با یک وکیل برای مشاوره در فسخ قراردادهای کاری مراجعه کند، چون بیشتر زمان و هزینه در مواقعیست که کارمند انصراف یا فسخ توافق کار میکند،

    پس یک کارفرما باید ابتدا با یک وکیل در این مورد (فسخ قرارداد) صحبت کند.

    اشتغال اتباع خارجی

    قبل از عقد قرارداد با یک کارمند خارجی ابتدا کارفرما بایستی یک مجوز از اداره کار که از طریق مرکز اشتغال صادر میشود نشان دهد و ثابت کند هیچ کارمند اکراینی تخصص آن کار را ندارد و اعلام جذب نیروی خارجی کند.

    معمولا اجازه کار در ابتدا بصورت دوره یکساله است که بنا به درخواست کارمند قابل افزایش میباشد.

    معمولا مجوز پس از ۳۰ روز از درخواست کارفرما یا کارمند صادر میشود.

    برای خاتمه کار با کارمند باید طی ۳روز اطلاع رسانی شود.

    اجازه مهاجرت به کشور اکراین در چندین چارچوب قرار میگیرد

    ۱) کارمندان و کارگران که دارای تخصص و فوق تخصصص در کار هستند که برای اقتصاد اکراین بسیار ضروری باشد.

    ۲) کارمندان و افرادیکه از نظر علمی و فرهنگی که مهاجرتشان بنفع کشور اکراین باشد میتوانند مهاجرت کنند

    ۳)افرادیکه حقوقشان معادل ۱۰۰ هزار دلار امریکا باشد که در اقتصاد اکراین سرمایه گذاری و این سرمایه گزاری از سوی وزیران اکراین به ثبت رسیده باشد.

    ۴)افرادیکه پدر بزرگ ،مادر بزرگ،برادر و خواهر اقامت اکراین را داشته باشند.

    ۵)افرادی که سابقه تابعیت اکراین را داشته باشند.

    ۶)والدین افراد متقاضی یا والدین همسر و یا فرزندان متقاضی که والدین آنها در اکراین اقامت دارند میتوانند مهاجرت کنند و اقامت بگیرند.

    ۷)افرادیکه بطور پیوسته از لحظه دریافت بعنوان پناهنده در اکراین که ۳سال در خاک انجا قرار گرفته باشد میتواند فرزندان و همسر خود را وارد خاک اکراین کند.

    ۸)افراد آسیب دیده از تجارت انسان(از طریق قاچاق انسان وارد شده باشند) و بصورت پیوسته ۳سال در اکراین باشند اقامت دریافت میکنند.

    افرادیکه خارج از چارچوب میتوانند وارد اکراین شوند و مشغول بکار گردند.

    ۱)یکی از زوجینی که از ازدواجشان ۲ سال گذشته باشد میتواند بهمراه فرزندان و والدین فرد که دارای تابعیت اکراین میباشند وارد خاک این کشور شود.

    ۲)فردیکه قیم یا کفیل یک شهروند اکراینی باشد یا تحت تکفل یک شهروند اکراینی قرار گرفته باشند.

    ۳)افرادیکه بر اساس تعلقات ارزی توانسته اند تابعیت اکراین را اخذ نمایند.

    ۴)افرادیکه مهاجرتشان برای دولت اکراین حائز منافع مالی باشد.

    ۵)افراد اکراینی که خارج از اکراین زندگی میکنند میتوانند بهمراه فرزندانشان اقامت آنجا را اخذ کنند.