دانشنامه مهاجرت

    مهاجرت

  • تولد در استرالیا





  • اخذ تابعیت یا اقامت از طریق تولد در استرالیا همانند اکثر کشور های جهان دارای قواعد و شرایطی است . تابعیت در استرالیا با تولد کودک به گونه ای نیست که به محض اینکه طفل متولد شدتابعیت کشور استرالیا به او داده شود . بلکه مستلزم وجود برخی شرایط می باشد که در صورت حصول آنها تابعیت کشور استرالیا با تولد به طفل داده می شود . در این مقاله سعی می شود این شرایط بررسی شده و روشن گردد که چگونه با تولد می توان تابعیت استرالیا را اخذ نمود . با مراجعه به سایت حقوقی دکتر ملک پور می توانید از تمامی شرایط مهاجرتی آگاهی یابید و با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.

    آیا به دنبال اخذ تابعیت و اقامت استرالیا از طریق تولد فرزند در استرالیا هستید؟
    ایا کشور استرالیا با تولد فرزند تابعیت استرالیا را به کودک می دهد؟
    آیا پدر و مادر می توانند با تولد فرزندشان در خاک استرالیا اقامت یا تابعیت استرالیا را اخذ نمایند؟

    وضعیت تابعیت کودکان متولد شده در استرالیا

    اکثر کشور های جهان در قوانین خود در رابطه با دادن تابعیت سیستم خون را اعمال می کنند به این معنی که فرزند تابعیت کشوری را می گیرد که پدر یا مادر کودک تابع آن کشور باشد. اما برخی کشور های دیگر مانند کانادا سیستم خاک اعمال می شود و چنانچه فرزند در خاک آن کشورمتولد شود تابعیت آنجا به فرزند داده می شود . تولد در کشور استرالیا به طور خودکار منجر به تابعیت نمی شود و در صورتی تابعیت استرالیا به کودک متولد شده در خاک استرالیا داده می شود که حداقل یکی از پدر یا مادر تابعیت استرالیا را داشته باشند در واقع سیستم خون اعمال می شود و همچنین بستگی به تاریخ تولد کودک دارد به عبارت دیگر درحال حاضر در استرالیا سیستم خاک اعمال نمی شود .

    کودکانی که بعد از 20 آگوست 1986 دراسترالیا متولد شده اند

    کودکانی که در خارج از خاک استرالیا متولد می شوند و پدر و مادر آنها مجوز اقامت دائم استرالیا را دارند برای اینکه بتوانند به کشور استرالیا وارد شوند و به طور دائم در استرالیا بمانند به ویزای اقامت دائم نیاز دارند بنابراین برای کودک نیز باید در خواست ویزای اقامت دائم نمود . که اکثر کودکانی که در خارج از استرالیا متولد می شوند و پدر و مادر آنها اقامت دائم استرالیا را دارند برای فرزند باید ویزای کودک (subclass 101 ) صادر شود .که این ویزا اجازه می دهد که بتوان کودک را وارد استرالیا نمود و بتواند با پدر و مادر خود در استرالیا زندگی کند.
    ویزای کودک این اجازه را به والدین واجد شرایطی که فرزند خود را حمایت مالی می نمایند می دهد که با این ویزا فرزندشان در استرالیا به طور نامحدود زندگی کند در این ویزا والدین می توانند از جانب فرزندان زیر 18 سال درخواست ویزا نمایند اما باید دارای یکی ازشرایط زیرباشند :
    – تابعیت استرالیا را داشته باشند
    – اقمت دائم استرالیا را داشته باشند
    – شهروند واجد شرایط نیوزلند باشند
    نکته قابل توجه در این ویزا child visa subclass101 این است :
    هنگامی که برای این ویزا در خواست می شود کودک باید در خارج از استرالیا باشد.

    اخذ تابعیت از طریق فرزند خواندگی

    یکی از روش هایی که باعث می شود به شخص تابعیت استرالیا داده شود علاوه بر تولد فرزند خواندگی است . در این حالت شخص شهروند استرالیا محسوب می شود . شخص باید به موجب قانون لازم الاجرا به فرزند خواندگی گرفته شود و اینکه حداقل یکی از زن و مردی که کودک را به عنوان فرزندخوانده می پذیرند تابعیت استرالیا را داشته باشند و در استرالیا به عنوان مقیم دائم حضور داشته باشند.
    همچنین در صورتی یک کودک در خاک استرالیا به عنوان کسی که پدر و مادر او را رها کرده باشند یافت شود تابعیت اسرالیا به او داده می شود مگر اینکه تابعیت کشور دیگر او ثابت شود .

    شهروندان سابق استرالیایی
    در مواردی ممکن است اتفاق بیفتد که پدر یا مادر کودک تابعیت استرالیایی خود را از دست داده باشند چنانچه این امر قبل از تولد کودک صورت گیرد تابعیت استرالیایی از طریق خون به کودک اعطا نخواهد شد اما این کودک از راه اعطای تابعیت استرالیایی می تواند تابعیت استرالیا به او داده شود در این روش محدودیت سنی وجود ندارد و اشخاص بالای 18 سال می توانند در خواست نمایند.
    در حالت عادی و به طور معمول کودکان زیر 18 سال نمی توانند با اعمال خود موجب شوند که تابعیت خود را از دست بدهند اما پدر و مادر کودک می توانند بر تابعیت استرالیایی طفل موثر باشند . چنانچه پدر یا مادر طفل تابعیت استرالیایی خود را از دست بدهد این امر می تواند موجب سلب تابعیت طفل نیز بشود .
    چنانچه طفل تابعیت کشور دیگری را نداشته باشد تابعیت استرالیایی طفل باقی می ماند . در حقوق استرالیا تا قبل از 22 نوامبر 1984اینگونه بود که تنها از دست رفتن تابعیت یکی از پدر یا مادر که معمولا پدر بود بر تابعیت طفل نیز تاثیر می گذاشت اما از 22 نوامبر 1984 با از دست رفتن تابعیت استرالیایی هر یک از پدر یا مادر تابعیت استرالیایی طفل نیز از او سلب می شود مگر اینکه یکی از پدر یا مادر شهروند استرالیا باقی بمانند و یا اینکه در صورت فوت قبل از مرگ شهروند استرالیا بوده باشند که در این صورت کودک نیز تابعیت استرالیایی او کماکان به قوت خود باقی است .
    در مجموع می توان عنوان نمود که کشور استرالیا تابع سیستم خون می باشد . بدین معنی که با تولد در کشور استرالیا به طور خودکار تابعیت به کودک داده نمی شود بلکه باید پدر یا مادر کودک تابعیت و یا اقامت دائم استرالیا را داشته باشند . و چنانچه این شرایط را نداشته باشند به کودک نیز ویزای اقامت موقت داده می شود . و چنانچه بعد از تولد کودک 10 سال متوالی در استرالیا اقامت داشته باشند در سن 10 سالگی به کودک تابعیت استرالیا داده خواهد شد .با مراجعه به سایت حقوقی و مهاجرتی دکتر ملک پور از تمامی مسائل مهاجرتی آگاهی یابید .
    منابع
    Australian Citizenship Act 2007
    Act No. 20 of 2007 as amended
    http://www.border.gov.au/Trav/Citi