دانشنامه مهاجرت

    مهاجرت

  • اخذ اقامت اسلواکی از طریق ازدواج



  • آیا به فکر ویزای ازدواج در کشور اسلواکی می باشید ؟
     آیا از طرق مختلف ویزای ازدواج در اسلواکی را برگزیدید ؟
     ایا در مورد شرایط ویزای ازدواج در اسلواکی سوالاتی ذهن شمارو مشغول کرده است ؟ 
    در این مقاله سعی بر آن داریم تا از طرق و راهکارهای قانونی ویزای ازدواج در کشور اسلواکی را برای شما خواننده محترم شرح نماییم ، اما به منظور کسب اطلاعات کاملتر توصیه مینمایم با وکلا و حقوق دانان مجرب دفتر حقوقی ملک پور تماس حاصل نموده تا ایشان بتواند شمارا در مسیر صحیح ویزای ازدواج در اسلواکی راهنمایی نمایند.
    واژه های کلیدی : اسلواکیازدواجویزااقامت
    مقدمه :
    اسلواکی کشوری است که در اروپای مرکزی واقع شده و با اسلووانی نباید اشتباهی گرفته شود و پایتخت ان براتسیلاوا و جمعیت آن حدود 4/5 میلیون نفر است . واحد پول این کشور یورو است . این کشور از غرب به اتریش از شمال غرب با جمهوری چک از جنوب با مجارستان از شمال با لهستان و از شرق با اوکراین احاطه شده است .
    در رسیدن به اقامت از طریق ازدواج با تبعه ی اسلواکی دانستن زبان آن کشور از شروط مورد نیاز می باشد که صحت آن از طریق مصاحبه استعلام میشود . در آن مصاحبه من باب , وضعیت فرهنگی و جغرافیایی آن کشور از متقاضی ازدواج که تبعه خارجی ست سوال میشود .
    ازدواج یک شهروند اسلامی و یک فرد خارجی باید در دفتر ثبت همان کشور و با مفاد قانون خانواده آن کشور ثبت شود . برای رسیدن به اقامت دائم از طریق ازدواج در کشر اسلواکی بین یک تبعه خارجی و یک شهروند اسلوواکی باید به استناد قانون اقامت خارجی انها تنظیم گردد . و مراسم ازدواج آنها در اداره ثبت صالحه انجام شود . و این اداره صالح با توجه به محل اقامت دائم یکی از طرفین [ زن و شوهر ] انتخاب میشود . اگر یکی از زوجین دز نظر داشته باشد که مراسم ازدواج خود را در جای دیگری به غیر از اداره ثبت صالح خود انجام شود باید تادیه آن اداره را داشته باشند .
    مراسم ازدواج زوجین دز حضور شهردار و یا یک مشاور و یا یک افسر رجیستری انجام میگردد . مراسمازدواج های مذهبی و عهدهای ازدواج باید توسط زن و شوهر به یکدیگر در حضور کشیش از کلیسای ثبت نام خوانده شده و سند ازدواج بصورت اداره ثبت صالح محلی و ظرف 3 روز پس از عروسی ارسال می شود .
    اسناد و مدارک مورد نیاز برای ازدواج با یک تبعه اسلواکی , که این مدارک بای 14 روز قبل از مراسم ازدواج به اداره ثبت صالح تقدیم گردد به شرح ذیل است :
    1- گواهی تولد
    2- تاریخ و محل تولد
    3- داده های شخصی پدر و مادرشان
    4- سندی که ثابت می کند ظرفیت قانونی خارجی برای ورود به یک ازدواج را دارد. این سند گواهی بر این است که هیچ مانع قانونی برای جلوگیر ی از ازدواج نمی شود که شامل : 1- نام 2 نام خانوادگی 3- تاریخ و محل تولد شهروند 4 – آدرس اقامت دائم
    این سند توسط اداره ثبت کشور خارجی از مبدا صادر خواهد شد. و یا برای برخی از کشورها , این اسناد توسط سفارتخانه صادر شود. مترجم این اسناد باید به طور رسمی تایید شده کشور اسلواکی باشد و توسط وزارت دادگستری جمهوری اسلواکی ترجمه شده باشد و همچنین باید این اسناد و گواهی ها مهر و موم گردد.
    حضور یک مترجم رسمی در دادگاه در مراسم ازدواج مورد نیاز است .
    اگر یک شهروند اسلواکی دارای اقامت دائم درخارج از کشور باشد باید مدارک ذیل ارائه دهد ؛
    1- تایید مسکن صادر شده خود توسط مقامات صالح دولت اسلواکی
    2- تایید شهروند اسلواکی ممکن است با ارسال یک گذرنامه معتبر صادر شده و توسط جمهوری اسلواکی جایگزین شده است
    قبل از مراسم ازدواج زن و شوهر باید با پر کردن یک فرم درخواست رسمی برا ی مراسم ازدواج را ارایه دهند گاهی اوقات به دلیل موانع جدی می تواند تنها توسط یکی از fiancees انجام شود و هزینه اداری آن EUR.66 است.

    ثبت نام ازدواج در اسلواکی :

    اگر یک زن و شوهر در خارج از کشور ازدواج کرده و یکی از شهروند این ازدواج اسلواکی باشد باید گواهی ازدواج آنها توسط رجیستری کشور خارجی ,صادر شود. و باید ثبت نام ازدواج در یک دفتر اسلواکی رجیستری به رسمیت شناخته شود.
    در کشور اسلواکی لازم است که ثبت چنین ازدواج هایی به سفارت اسلواکی و یا اداره ثبت صالح که اقامت دائم شهروند اسلواکی , که این در خواست به دفتر رجستری فرستاده مسشود . و یا این درخواست ممکن است شخصاً ثبت شود و یا می توان آن را توسط یک فرد مجاز که برای اثبات مجوز توسط نامه نوشته و امضا شده را داشته باشد و این تایید شده توسط دفتر اسناد رسمی اسلواکی به سفارت میفرستد و پس از آن اداره ثبت مسائل مربوط به گواهی ازدواج اسلواکی را به متقاضی ارسال می کند و کل فرآیند 3 ماه طول می کشد.
    شرایط مورد نیاز ویزا برای ازدواج :
    ایرانیان برای ورود به اسلواکی نیاز به نوعی از ویزا دارند که ویزای شینگن به آن کفته می شود .
    شینگن اروپایی معمولا به دو نوع است :
    1 – بلند مدت : ویزای که برای مدت اقامت بالاتر از 90 روز را داشته باشند ویزای بلند مدت است.
    ویزای بلند چند دسته هستند : 1 – دانشجویی 2- خانوادگی 3 – کارمندی 4 ازدواج 5 پزشکی
    3- کوتاه مدت : ویزا کاری – توریستی – خانوادگی و دوستی از نوع کوتاه مدت هستند . برا ی اقامت کاری داخل یک کشور اروپایی ویزای کوتاهمدت نیاز می باشد برای مثال : کنفرانس – دوره های اموزشی – جلسه های قراردادی از این نوع هستند ولی اگر متقاضی بخواهد برای کار در کشور مقصد پول دریافت کند بایدئ از طریق ویزای کار اقدام نماید .
    برای درخواست ویزای ازدواج مدارک زیر مورد نیاز است :
    1- مدرک شهروندی همسر ( citizenshipwife)
    2- مدرک ازدواج (marriage certificate )
    3- دفترچه خانوادگی ( family record book )

    دریافت اجازه اقامت اولیه :

    اداره پلیس به خارجیها اجازه اقامت اولیه را می دهد ؛
    1- اگر متقاضی نامزد شهروند اسلواکی باشد که دارای اقامت دائم در این کشور باشد.
    2- به فرزند زیر 18 سال که تحت پوشش مالی خارجی باشد که با شهروند اسلواکی ازدواج کرده باشد.
    3- به فرزند مستقل بالای 18 سال که اجازه اقامت دائم کشور خارجی را دارد و برا ی کشور اسلواکی مفید است .
    درخواست ویزا ی اولیه تئوسط خود فرد در سفارت اسلواکی و یا اداره پلیس انجام می شود . اداره پلیس بر اساس نوع درخواست اجازه اقامت را برای 5 سال صادر می کند و بعد 5 سال پیرو درخواست بعدی اجازه اقامت دائم را می دهد که .اگر با شهروند اسلواکی ازدواج کنند و برای 5 سال در یک خانه زندگی کنند به محض پر کردن تقاضا نامه ازدواج شروع میشود

    برای شهروند اسلواکی، کی باید درخواست ارائه شود؟
    شهروند اسلواکی توسط وزارت کشور اسلواکی پیرو نامه درخواست ارائه میگردد . اگر فرد برای جمهوری اسلواکی به طور اقتصادی – علمی – فنی – اجتماعی – ورزشی مفید باشد ، وزارت کشور درخواست اقامت اورا بررسی و اعطا می نماید و این بررسی باید توسط خود فرد در دفتر صالح محلی و یا دفتر کنسولگری جمهوری اسلواکی یا اداره دیپلماتیک ارائه گردد.
    چه مدارکی و اطلاعاتی مورد نیاز است :
    1- درخواست اقامت اسلواکی باید شامل نام و نام خانوادگی ، تاریخ و محل تولد باشد
    2- آدرس متقاضی
    3- علت تقاضلی شهروندی
    4- تاریخ و امضا
    متقاضی باید مدارک ذیل را ارائه دهد :
    1- خلاصه روزمه
    2- مدرک کارت شناسایی
    3- مدرک تولد
    4- مدرک ازدواج با مدرک طلاق ( اگر فرد مطلقه باشد )
    5- فوت همسر ( گواهی فوت )
    6- مدرک محل اقامت
    7- مدرک عدم سوء پیشینه که مدت آن بیشتر از شش ماه نباشد و یک کپی از پیشینه فرد در 15 سال گذشته د رکشوری که شهروند انجا بوده است .
    چنانچه قصد مهاجرت به کشور اسلواکی یا سایر کشور ها را دارید و یا مایل به اشنایی با سایر طرق مهاجرتی هستید , اکیدا توصیه میشود جهت تکمیل اطلاعات خود با موسسات حقوقی که در راس آنها موسسه حقوقی ملک پور قرار دارد مراجعه نموده و با تکمیل اطلاعات خود تصمیمی صحیح اتخاذ نمایید .
    منابع :
    1 : http : \\www.slovak-republic.org\residense\permanent:
    2 :http: \\www.slovak-repulic.org/marriage
    3 : http : \\ www.travellounge.ng\countrylists\slovakia\marriage-viza
    گردآورنده : نازنین قدیمی
    موسسه حقوقی ملک پور